Малшанс за Григор в ИУ: Стартира с неудобен опонент, а Зверев чака победителя

от в 01:22 на 09.03.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров започна трудно новия сезон и не е достигал по-далеч от втория кръг при последните си три турнирни участия. Това се отрази негативно на класирането на нашия сънародник и той няма да бъде поставен на Мастърса в Индиън Уелс за пръв път от 2012-а насам, когато побеждава Иван Додиг на старта, но впоследствие бива надигран от опитния Давид Ферер.

Всъщност българинът се размина само с едно място от това да бъде сред 32-мата играчи, които имат привилегията да пропуснат откриващия кръг на надпреварата. Все пак съществува възможност Димитров дори да се превърне в един от водачите на схемата, тъй като бъдещето на Новак Джокович в турнира е неясно и сърбинът отново може да бъде спрян от участие, защото все още не е представил нужните документи за участие и хасковлията е в позиция да заеме позицията на втори поставен, защото е първи в листата на чакащите сред непоставените състезатели.

Жребият пък беше сравнително благосклонен към родния ни представител, чийто първи опонент ще бъде американеца Томи Пол. Григор не пази особено добри спомени от досегашните си сблъсъци с този опонент, имайки предвид петсетовата загуба, която допусна от Пол на Аустрелиън Оупън преди два сезона. Трябва обаче да отбележим, че Гришо взе реванш на Откритото първенство на САЩ през същата година, само че светотвният номер 39 вече е на съвсем друго ниво и наскоро спечели дебютната си ATP титлата в Стокхолм, така че предстои много тежък мач за българина.

При евентуален успех, то нещата за нашето момче стават още по-трудни, тъй като би го очаквал двубой срещу третия поставен Александър Зверев. Любопитна подробност е, че германецът и нашия сънародник имат среща помежду си от същото състезание, а тогава се стига до изненадващ триумф на Саша, който все още е тийнейджър по това време.

Долната половина далеч не се изчерпва само с наличието на тези тежки препятствия пред хасковлията, защото тук още можем да намерим имената на тенисисти от ранга на Алекс Де Минор, Пабло Кареньо Буста, Матео Беретини, Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц, Аслан Карацев, Хуберт Хуркач, Диего Шварцман, Андрей Рубльов, Анди Мъри и петкратния шампион Новак Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Малшанс за Григор в ИУ: Стартира с неудобен опонент, а Зверев чака победителя Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | жребий | индиън уелс | новак джокович | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook