Маракеш: Гофен отново усети вкуса на успеха и е сред 1/8-финалистите в турнира

от в 21:57 на 06.04.2022
Владислав Риждов

Давид Гофен сложи преждевременен край на 2021-а, след като получи контузия в лакътя. Белгиецът се завърна на корта в началото на годината, но нещата се развиваха кошмарно за него, и той записваше поражение след поражение. Това дори принуди бившият номер 7 да слезе едно ниво надолу и да вземе участие на надпревара от сериите Чаланджър в търсене отново на предишната си форма. Днес обаче световният номер 74 показа, че е на правилен път, записвайки първа победа на клей за сезона, надигравайки в последователни сетове Дамир Джумхур на турнира в Маракеш - 6:2 7:6(3).

Гофен стартира по-добре със своя съперник и излъчваше увереност още от самото начало. Добрата игра на белгиеца бързо го изведе на водеща позиция и той спечели категорично първите три гейма от сета - 3:0. Веднъж взел преднина пред съперника си, той бе достатъчно солиден до край, за да открие сметката си в срещата.

През втората част квалификантът от Босна и Херцеговина успя да изравни силите на корта и да създаде повече проблеми на Гофен. Джумхур дори поведе с брейк, но отговорът на ответната страна бе незабавен, за да върне паритета налице. В остатъка действието се развиваше бързо и в крайна сметка сетът трябваше да се реши с тайбрек. В него 145-ят в света успя да навакса минипробив изоставане, но при размяната на полетата Гофен имаше преднина от 4:2, която не изпусна повече, поздравявайки се с победата. Следващият съперник за белгиеца ще бъде ветеранът Пабло Андухар, който спечели титлата през 2018-а.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маракеш: Гофен отново усети вкуса на успеха и е сред 1/8-финалистите в турнира Владислав Риждов
Теми:  
атп | давид гофен | дамир джумхур | маракеш | обзор | тенис турнир в маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook