Маракеш: Оже-Алиасим с безкомпромисен старт, Музети надви четвъртия поставен

от в 20:33 на 05.04.2022
Мирела Николова

Сезонът на клей е вече тук, като неговото начало бе поставено с тазседмичните надпревари на червено в Хюстън и Маракеш. Водач на схемата в мароканския град е Феликс Оже-Алиасим, който откри участието си с безапелационен успех, постигнат над участващия с "уайлд кард" представител на домакините Елиът Беншетри. Канадецът се нуждаеше от по-малко от час и половина, за да сломи съпротивата на световния №436 и да се поздрави с победата след крайното 6:3 6:3, осигурявайки си място в осминафиналната фаза, където го очаква среща с Алекс Молчан.

Още от самото начало на двубоя фаворитът налагаше изключително високо темпо на игра, което се оказа недостижимо за по-нискоранкирания му опонент, и така се стигна до ранен пробив в актива на Оже-Алиасим. Той бе безупречен в изявите си от сервис линията и без да среща каквито и да било затруднения, поддържаше преднината си в резултата, преди да реализира втори брейк в деветия гейм, с който поведе в общия резултат.

Втората част предложи по-голяма интрига, тъй като местният представител демонстрираше по-голяма увереност в действията си и успя да достигне до 5 възможности за пробив в хода на сета, но топ поставеният не позволи те да бъдат материализирани. От своя страна, канадецът се възползва още от втория си шанс, за да осъществи пробив в четвъртия гейм, който се оказа и решаващ за изхода на мача в негова полза.

В друга среща от програмата Лоренцо Музети напомни за отличните си изяви на червено от миналата година, когато поведе с 2:0 сета срещу Новак Джокович на Ролан Гарос, преди световният №1 да сътвори пълен обрат. Днес италианецът отново впечатли с играта си, извела го до успех в последователни сетове над поставения под номер четири в схемата Алберт Рамос Виньолас - 7:6(5) 6:1, а в следващия етап му предстои да се изправи срещу Карлос Тебрнер в битка за място на четвъртфиналите.

Дебютната част бе изключително оспорвана, като голяма част от геймовете достигаха до равенство. Двамата състезатели не бяха никак убедителни от начален удар, поради което станахме свидетели на множество възможности за пробив, четири от които бяха материализирани. Така тайбрек трябваше да определи победителя в сета, като там испанецът поведе с 4:1, но впоследствие допусна драстичен спад в нивото си и загуби 6 от следващите 7 точки, с което откриващата част бе прибавена към сметката на Музети. 

Този развой на събитията даде нужния тласък на италианеца, който още от първите минути на втория сет установи пълна доминация на корта, за да си осигури стабилен аванс от 4:0 гейма, а от там насетне шанс за обрат пред Рамос Виньолас нямаше.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маракеш: Оже-Алиасим с безкомпромисен старт, Музети надви четвъртия поставен Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо музети | маракеш | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook