Марат Сафин за Григор, Раонич и Бердих: Играят скучно и като роботи

от в 14:20 на 17.03.2019
Георги Христов

Бившият №1 Марат Сафин изрази мнение, че голяма част от водещите тенисисти в мъжкия тенис не се и опитват да демонстрират по-разнообразна игра. В тази група на състезатели Сафин поставя и Григор Димитров, а за него това е и причината българинът да не може да се противопостави на Роджър Федерер, Рафаел Надал и останалите по-опитни съперници. "Ако погледнете Томаш Бердих, Григор Димитров или Милош Раонич, то всички те играят тенис по един и същи начин.

"Смущаващо е, тъй като те са еднакви. Скучни са и това не е добре за цялостното развитие на спорта. Истината е, че те въобще не играят, а в повечето време действат като робот. Мотото им е винаги да се удря топката възможно най-силно, а след това каквото стане," заяви Сафин пред Socrates Magazine.

Сафин обаче критикува и най-добрите в света като според него само Роджър Федерер се старае да разнообразява действията си.

"Водещите играчи като Новак Джокович и Стан Вавринка също подхождат еднакво. Какви са разликите? За мен ги няма.

"Само Федерер използва слайс, практикува сервис-воле и е непредвидим. Мисли докато играе. Много тенисисти може да си мислят, че играят добре колкото Федерер, но в в края на краищата никой не му е равностоен. Той е най-добрият в историята до момента.

"Играта му е като на котка с мишка. Винаги се раздавах срещу него, но почти никога нямах шанс. Винаги е бил мой кошмар," анализира Сафин, който има две победи от 12 мача с Федерер. Най-престижният му успех е в полуфиналите на Australian Open 2005.

Руснакът дава и друг довод за ниското ниво на по-младите състезатели - "Как е възможно един играч на 36 и друг на 31 да печелят и разгромяват всеки. Те са суперзвезди. Какво не им е наред на младите? Нужно е да започнат да показват зъби."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марат Сафин за Григор, Раонич и Бердих: Играят скучно и като роботи Георги Христов
Теми:  
григор димитров | марат сафин | милош раонич | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини | томаш бердих

Коментари





Следвайте ни в Facebook