Марди Фиш се пошегува: Федерер дори знае кога е точният момент за операция

от в 11:11 на 10.03.2020
Димитър Беловски

Вчера стана ясно, че първият Мастърс турнир за годината в Индиън Уелс няма да се проведе заради все по-голямата заплаха от коронавирус. Много от тенисистите вече бяха пристигнали в Индиън Уелс и се подготвяха усилено за надпреварата.

Капитанът на САЩ за „Дейвис Къп“ написа в Twitter акаунта си, че Роджър Федерер е избрал перфектния момент да се подложи на операция на коляното. Американецът използва и хаштаг „Федоракул“. Очаква се Маестрото да се завърне чак за сезона на трева за турнира в Хале.

 

Швейцарецът, който стана на цели 38 години миналия август, имаше солиден сезон – през 2019 той спечели 4 ATP титли: в Дубай, Маями, Хале и Базел и завърши в топ 3 след Рафаел Надал и Новак Джокович, като остави зад себе си далеч по-млади тенисисти.

Федерер трябваше да защитава титлата си в Дубай през този сезон, но сподели на феновете си, че трябва да се подложи на операция на коляното през февруари и че ще трябва да пропусне турнирите в Дубай, Индън Уелс и Маями, като целта му е да се завърне на тревните кортове в Хале.

С настоящата ситуация с коронавируса обаче ще видим колко състезания ще се проведат дотогава и как ще изглежда ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марди Фиш се пошегува: Федерер дори знае кога е точният момент за операция Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | марди фиш | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook