Mъри след загубата от Циципас: Загубих уважението си към него

от в 10:15 на 31.08.2021
Диана Андреева

Невероятен Стефанос Циципас триумфира в истински тенис спектакъл над Анди Мъри с 2:6 7:6 3:6 6:3 6:4. Талантливият грък игра невероятен тенис и заслужено излезе победител в оспорвания сблъсък. Преди мача Циципас се считаше за изявен фаворит, тъй като в последния месец демонстрира великолипна форма, достигайки неизменно до полуфинал на последните два турнира от сериите Мастърс. Мъри обаче показа, че не бива толкова бързо да бъде отписван, и е способен да даде още на спорта. 

Мъри за пореден път доказа, че е истински спортсмен и не си позволява да прекарва границите на добрия тон по време на двубоите си. Британецът видимо бе недоволен от поведението на своя опонент на корта, тъй като Циципас си взимаше продължителни почивки за тоалетна и с това нарушаваше темпото на игра. По време на своята пресконференция Анди бе попитан какво мисли за случолото се, а тогава бившият световен номер едно изрази гласно критиките си към младока: 

"Отговорните лица трябва да направят нещо незабавно по въпроса с почивките за тоалетна. Несериозно е от толкова много време да се обсъжда тази тема, без никакъв резултат. Искам да има промяна, надявам се в близко бъдеще да бъде факт. Но главно бих казал, че съм възмутен от поведението на Циципас. Намирам го за наистина талантлив състезател, но поведението му сериозно повлия на мнението ми за него. 

Не казвам, че ако Циципас не бе накъсвал постоянно играта, щях да спечеля, ала със сигурност тези неща ми повлияха. Стефанос си взе медицински тайбрек, по време на сервис геймовете ми сменяше грипа на ракетата си - та той постоянно тичаше нанякъде. Да не говорим, че никога не ми е отнемало толкова много времи да ходя до тоалетна. Циципас със сигурност мами и това се повтаря за пореден път през този сезон. Не съм единственият, който е недоволен. Той се подиграва с нас.", завърши Мъри. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Mъри след загубата от Циципас: Загубих уважението си към него Диана Андреева
Теми:  
us open | анди мъри | пресконференция | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook