Марк Филипусис: Федерер бе много слаб психически като млад тенисист

от в 20:55 на 09.11.2018
Калоян Пламенов

Бившият представител на топ 10 на световния тенис Марк Филипусис разкри, че Роджър Федерер е бил много слаб в психически план, в началото на своята тенис кариера.

Двамата се познават доста добре, а 42-годишният в момента австралиец е станал свидетел на големия прогрес на Маестрото и начина по който е започнала великата му кариера. 

"Роджър се вписва във всичко много професионално. Той прави изключително правилно своя график за турнирите и в резултат на това успява да печели някои от най-важните надпревари и да покаже най-добра форма в тях", заяви Филипусис.

"В началото на кариерата си обаче той бе слаб психически. Ако в даден мач губеше в резултата, той просто спираше да играе. Струва ми се, че Роджър успя да промени това нещо по време на четвъртия кръг на Уимбълдън през 2003 година. Тогава той беше близо до отпадане от турнира, но продължи да се бори".

"В резултат на това нещо той в крайна сметка спечели трофея и това стана здрава основа на неговата велика кариера и многото трофеи, които спечели след това през годините". 

По време на Уимбълдън през 2003 година Федерер побеждава на финала именно Филипусис след 7:6(5), 6:2, 7:6(3). 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марк Филипусис: Федерер бе много слаб психически като млад тенисист Калоян Пламенов
Теми:  
марк филипусис | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook