Марсилия: Оже-Алиасим с лесен успех; върви уверено към нова титла!

от в 00:11 на 19.02.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим започва да оправдава предвещаното му светло бъдеще в тениса. Голямата стъпка, която направи канадецът, бе спечелването на трофея в Ротердам, защото преди този триумф младокът имаше рекорд от 0:8 във финали. Световният номер 9 през тази седмица взема участие на надпреварата в Марсилия, където на старта преодоля своя идол от детството Жо-Вилфред Цонга.

В днешната си среща от четвъртфиналите Феликс се изправи срещу Иля Ивашка. Третият поставен в схемата показа колебливост на моменти, началният му удар изглеждаше като бледо копие на себе си, ала Оже-Алиасим все пак запази самообладание, спечели важните точки и стигна до крайния успех след 6:3 6:4. Съперник в полуфиналите на шампиона от Ротердам ще бъде Роман Сафиулин, който днес се справи изненадващо със съпротивата на Стефанос Циципас.

Началото за канадеца се оказа неочаквано трудно, след като Ивашка се възползва от шансовете си, за да реализира пробив. Останал в губеща позиция след едва две подавания, световният номер 9 се абстрахира от неточностите, които допускаше, което му помогна да заиграе блестящо и за минути обърна развоя, печелейки пет последователни гейма. Беларусинът видимо нямаше отговор срещу водещите прийоми в играта на високоранкирания си съперник, което позволи на Оже-Алиасим необезпокояван да запише откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част, за разлика от първата, се оказа изключително силен от страна на канадеца, който скоро след началото водеше в резултата с два пробива аванс. Ивашка показа, че иска да се бори, след като оползотвори възможност за рибрейк, но качествата му видимо бяха далеч по-скромни от тези на световния номер 9. Третият поставен изпита затруднения, когато трябваше да затвори двубоя, ала при шестия си мачбол се оказа безпогрешен и стигна до заслужен успех за 1 час и 32 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марсилия: Оже-Алиасим с лесен успех; върви уверено към нова титла! Мартин Петков
Теми:  
atp | Иля Ивашка | марсилия | трофей | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook