Мастърклас: Как да изпълняваме бекхенд с отскок като Денис Шаповалов?

от в 18:58 на 14.12.2020
Анисия Стоева

Различните играчи са известни с различни удари. Рафаел Надал ни е познат със свирепия си форхенд, а Новак Джокович - с непробиваемия си бекхенд с две ръце. Денис Шаповалов, който беше сред резервите на тазгодишните Финали на ATP, пък бива свързван с бекхенда си с една ръка, изпълняван с отскок: „Много го тренирах като юноша, така че наистина ми дойде естествено“- каза Шаповалов.

Канадецът отдели време, за да даде съвети на феновете на ATPTour.com за това как да усъвършенстват забавния, но труден удар, като се фокусират върху пет важни стъпки- ситуация, пространство, работа с крака, тайминг и връщане. За първата стъпка левичарят сподели:

,,Обикновено търся по-бавна, висока топка. Може да е от грешка на противника или просто да е по-навътре в корта, така че да мога да се наглася, докато удрям".

Шаповалов смята, че този удар е важна част от репертоара му: ,,Ако имам възможност да изпълня този изстрел, ще го направя. Първо, тълпата ще полудее, а това също променя обстановката. Ако го изпълните по време на важна точка, оказвате натиск върху опонента си. Ние сме професионални тенисисти, а също и шоумени. Така че лично за мен, ако ми се отвори възможност да го направя, аз я сграбчвам".

Целият Мастърклас може да изгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мастърклас: Как да изпълняваме бекхенд с отскок като Денис Шаповалов? Анисия Стоева
Теми:  
денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook