Матео Беретини се оттегли от турнира в Ротердам

от в 15:28 на 24.02.2021
Владислав Риждов

Дългия тенис месец в Австралия позволи на играчите отново да играят пред публика, но бързите темпове, с които трябваше да вървят турнирите, в комбинация и със строгата карантина, натовариха физиката на тенисистите и някои от тях бяха жертви на контузии.

Всички говореха за контузията, която Новак Джокович получи в коремната си област, но подобен проблем сполетя и друг негов колега. В мача си срещу Карен Хачанов, първата ракета на Италия Матео Беретини получи същите болежки и въпреки че съумя да спечели срещата, италианецът беше принуден да се откаже преди мача си срещу Стефанос Циципас. Изглежда, че световния №10 все още не може да се справи с контузията, тъй като днес стана ясно, че той ще пропусна турнира от сериите 500 в Ротердам. Според италиански журналист, Беретини в момента се намира в град Валенсия, където се лекува от контузията. 

С отказването си, Матео предоставя шанс на сънародника си Яник Синер да влезе директно в основната схема. В турнира, който ще се проведе от 1 до 7 март, участие ще вземат играчи като Рафаел Надал, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев и Андрей Рубльов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матео Беретини се оттегли от турнира в Ротердам Владислав Риждов
Теми:  
матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook