Матео Беретини се присъединява към отбора на Европа за Laver Cup 2021!

от в 17:51 на 16.07.2021
Мирела Николова

Едно от най-обичаните и интригуващи тенис събития - Laver Cup, се завръща в календара на АТР през 2021-ва година, след като през миналия сезон се наложи да бъде преустановено поради световната пандемия от коронавирус. Тазгодишното издание на надпреварата ще се състои на 24, 25 и 26 септември в Бостън, като вече са ясни и първите трима играчи, които ще се включат в турнира. Още през миналата година Роджър Федерер и Доминик Тийм потвърдиха участие, а днес към тяхната компания се присъедини и финалистът от Уимбълдън Матео Беретини. 

Италианецът, който по настоящем се намира на осма позиция в ранглистата, се радва на изключителни резултати през сезон 2021, а медийното внимание към него през последните седмици непрекъснато расте, което го прави чудесно попълнение в отбора на Европа за Laver Cup. На такова мнение е и капитанът на европейския тим Бьорн Борг, който също така е убеден, че Беретини ще се наслади максимално на атмосферата и възможността да играе рамо до рамо с някои от топ тенисистите.

"Изключително развълнуван съм да бъда част от Laver Cup 2021. Чувал съм останалите играчи, които са участвали тук, да разказват какво страхотно събитие е. Да бъда заедно в отбор с Роджър Федерер, който е един от идолите ми, и Бьорн Борг да е наш капитан, е нещо, което неминуемо ще бъде специално", добави самият Матео.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матео Беретини се присъединява към отбора на Европа за Laver Cup 2021! Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | лейвър къп | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook