Мечтан завършек за Донски в Тунис: Спечели титлата и си гарантира рекордно класиране

от в 14:14 на 27.03.2022
Владислав Риждов

Тунизийският град Монастир се превърна в специално място за Александър Донски и родният ни представител често избира тази дестинация за участие в турнири. Такъв е случаят и през настоящата седмица, когато Алекс постигна четири последователни победи на Фючърс надпреварата, включително и такава срещу топ поставения на четвъртфиналите, за да се изправи в битката за трофея срещу Теронс Атман от Франция. Финалът бе изпълнен с интрига до последната точка, а нашето момче в крайна сметка надделя с 6:2 5:7 6:3 и ще запише рекордно класиране от следващата седмица.

Донски започна по-добре срещата и загуби само две точки в началото, за да поведе с 2:0. Последва леко отпускане от страна на българина и Атман спечели следващите два гейма на сметката си, за да възстанови паритета. От този момент насетне обаче на корта сякаш имаше само един състезател, след като Алекс отново покачи интензитета в действията си и остави французина без никакви възможности за реакция до края, записвайки четири последователни гейма срещу името си, като по-този начин се доближи една крачка по-близо до титлата.

Началото на втория сет бе изпълнено с проблеми от сервис за двамата и това логично доведе до размяна на брейкове. Впоследствие осмият в схемата показа признаци на пробуждане и пречупи Донски, преди, макар и трудно, да си осигури аванс в резултата. Устремът на Атман обаче бързо бе спрян от Донски, който изигра два гейма на много високо ниво, за да вземе инициативата на своя страна - 5:4. Намирайки се на гейм от загубата, 617-ят в света не трепна нито за миг и дочака своя момент, когато в последния възможен момент наказа родния ни представител, а с това изравни и общия резултат.

Решителната част стартира равностойно и двамата се движеха гейм за гейм в нея. Донски пропусна два отлични шанса да се добере до лидерството, но това все пак стана факт в шестия гейм, когато Алекс материализира третата си възможност и поведе комфортно с 4:2. Съвсем обичайно националът ни показа стабилна игра от линията за начален удар и превъзхождаше значително опонента си при спечелени точки от първи сервис. Надмощието на поставения под номер 6 българин нито за момент не бе поставено под съмнение до края на сблъсъка и скоро Алекс можеше да ликува с втората си ITF титла.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан завършек за Донски в Тунис: Спечели титлата и си гарантира рекордно класиране Владислав Риждов
Теми:  
ITF | александър донски | бг тенис | монастир | обзор | теронс атман | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook