Мечтано завръщане: Матео Беретини е първият финалист на турнира в Щутгарт!

от в 14:45 на 11.06.2022
Калоян Соколов

Матео Беретини претърпя операция на играещата ръка през месец март и беще принуден да пропусне целия клей сезон. Това доведе до загубата на немалко позиции в световната ранглиста от страна на италианеца, който е заплашен да напусне топ 20, защото ATP взе решение да не присъжда точки на предстоящия Уимбълдън, където римлянинът достигна до финала през миналия сезон. Все пак Беретини се възстанови навреме за любимите си турнири на трева и изглежда в топ форма, макар че страдаше от липса на игрова практика в последните два месеца и половина.

Вторият поставен изигра три много тежки срещи на надпреварата в Щутгарт, но показа характер в края на всяка една от тях и заслужено продължи към сблъсъка за титлата след 7:6(7) 7:6(5). Днес световният номер 10 беше тестван сериозно от местния представител Оскар Оте, който не загуби нито веднъж сервиса си в хода на мача, само че това не беше достатъчно, за да бъде спрян бившият шампион и той ще си оспорва титлата с един измежду Ник Кирьос и Анди Мъри.

В първия сет двамата си размениха по цели десет аса, а единствено вторият поставен достигна до точка за пробив, но дори не можа да влезе в разиграване на нея. Така се стигна до напълно закономерен тайбрек, чието начало беше отлично за Оте и фаворитът изостана с ранен мини пробив. Беретини бързо съумя да изравни точките, ала германецът не се предаде и пръв достигна до сетбол, но пропиля възможността и по-високоранкираният състезател се поздрави с успеха в частта.

Вторият сет предложи още по-голяма доминация от страна на сервиращите, като разиграванията рядко надвашаваха повече от 3 удара и посрещачите изглеждаха напълно безпомомощни. Този ход на събитията не се промени нито за миг, което доведе изиграването на нов дълъг 13-ти гейм и там отново италианецът демонстрира малко по-голяма доза търпение и заслужено победата отиде на неговата сметка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтано завръщане: Матео Беретини е първият финалист на турнира в Щутгарт! Калоян Соколов
Теми:  
atp | матео беретини | Обзори | оскар оте | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook