Мечтано завръщане: Надал показа класа и надви рекордьора по победи през сезона

от в 19:38 на 04.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал започна годината по мечтан начин, след като спечели рекордна 21-ва титла от Големия шлем и спечели три последователни турнира. Серията на Матадора обаче приключи по възможно най-неприятния начин, защото той получи фрактура на реброто по време на финалния си двубой в Индиън Уелс и допусна първо поражение за сезона, отстъпвайки на Тейлър Фриц. Лошите новини за испанеца не свършиха дотук, защото травмата го извади за месец и половина извън кортовете, но Рафа десетки път е бил в подобна позиция и днес направи бляскаво завръщане на Мастърса в Мадрид.

Надал по никакъв начин не демонстрира физически дискомфорт, като изглеждаше сякаш изобщо не е отсъствал от ATP Тура и не остави шансове на талантливия Миомир Кецманович - 6:1 7:6(4). Младокът е постигнал впечатляващите 25 успеха през 2022-ра, което е водещото постижение по този показател, само че нямаше нужните оръжия, за да затрудни " Краля на клея" и напусна надпреварата.

Срещата започна с бързо спечелено подаване от страна на Кецманович, но оттам насетне местният любимец държеше опонента си в пълно подчинение и показа нагледно защо няма по-добър играч от него в историята на тениса на червени кортове. Манакорецът не загуби нито гейм повече до края на откриващия сет и победата му изглеждаше само въпрос на време.

Балканецът все пак беше далеч по-конкурентен във втората част и навакса брейк пасив, след което дори поведе при 4:3 гейма. Рафа отреагира мигновено, отмъквайки отново началния удар на световния номер 32 и получи възможност да сервира за крайния успех, ала допусна няколко необичайни за себе си грешки и се стигна до тайбрек.

В него опитът на петкратния шампион се оказа решаващ и така станахме свидетели на победоносно завръщане на Надал в състезателния тенис, като той определено може да бъде оптимист за развитието на надпреварата, съдейки по днешното му представяне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтано завръщане: Надал показа класа и надви рекордьора по победи през сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | мадрид | миомир кецманович | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook