Медведев: Чувал съм, че Джокович работи за общите интереси, а Федерер за своите

от в 13:20 на 30.04.2019
Георги Христов

Финалистът от Барселона Данил Медведев даде любопитно интервю пред Eurosport, в което засегна различни теми. Той говори и за ролята на големите звезди за развитието на играта и разпределянето на наградните фондове.

"В турнирите от Големия шлем ние получаваме между 6 и 8% от приходите им. Жените вземат по 16%. Някои тенисисти коментират, че в 95% от другите спортове, състезателите си осигуряват до 50% от тази сума. Това ще значи, че ако загубиш в първи кръг в Австралия ще вземаш не 30 000 долара, а 90. Разбираме, че и 30 са много в сравнение с други професии, но тези пари отиват при турнирите, а трябва по-справедливо разпределение.

"Чувал съм, че Джокович работи повече за интересите на всички играчи като цяло. За Надал не знам, а Федерер гледа своите интереси, което е нормално. Ако не беше така, нямаше да е спечелил 20 титли от Големия шлем. Джокович иска играчите от топ 100 да печелят повече. Но аз говоря без факти и не знам точно как стоят нещата.

"Много хора не разбират - ние буквално убиваме себе си. Може да попитате някой добър лекар как се отразява на тялото да пътуваш от Австралия до Дубай, а след това към Америка, а от САЩ обратно към Европа. Играчите над 30 имат сериозни проблеми с коленете, лактите. След кариерата се появява постравматичен стрес, операции, болежки. Никой не говори затова," коментира Медведев.

Самият Медведев живее в Монте Карло наред с много други свои колеги като Новак Джокович и Григор Димитров. Той бе попитан дали е гостувал на сърбина. "Даже не го знам къде точно живее. Веднъж бях в ресторанта му - беше вкусно, вегетарианско меню. Не помня дали всичко беше без глутен.

"Много хора смятат, че той е труден характер. Не просто труден, а дори тежък за общуване. На тренировки и по време на турнирите ми се струва приятен човек."

Както е известно през тази година Медведев триумфира на Sofia Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Чувал съм, че Джокович работи за общите интереси, а Федерер за своите Георги Христов
Теми:  
данил медведев | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook