Медведев: Днес загубих от най-добрия; не искам с Джокович да сме в една половина на АО

от в 19:11 на 07.01.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович нагледно показа през днешния ден защо е считан за краля на турнирите в Австралия, където не е допускал поражение от 2018-та година насам и заслужено записа своята 33-та поредна победа в тази част на света, след като надигра бившия номер едно Даниил Медведев с рутинното 6:3 6:4, класирайки се за финала на ATP 250 надпреварата в Аделаида.

Самият руснак пък нямаше проблем с това да признае отчетливото превъзходство в срещата на 21-кратния шампион от Шлема и не спести суперлативите си по негов адрес в последвалата си пресконференция, като не изпита колебание да посочи Джокович за водещия състезател в мъжкия тенис, въпреки че Ноле сега заема едва петото място в световната класация:

"Днес загубих от най-добрия играч в света към момента. Разбира се, то Алкарас е заслужено начело в ранглистата, защото се справи невероятно най-вече в първата половина от миналия сезон, а впоследствие спечели и титла от Големия шлем, но Новак е бил побеждаван само веднъж от Уимбълдън насам и липсата на Карлос го прави още по-голям фаворит за титлата в Мелбърн.

Определено съм разочарован, само че се надявам да обърна това в допълнителна мотивация. Истината е, че се чувствах фантастично тази вечер на корта и въпреки това бях толкова категорично надигран, което е малко притеснително. Надявам се Новак да не бъде в моята половина от жребия на Аустрелиън Оупън, ала дори да трябва отново да се изправя срещу него, то ще дам всичко от себе си, за да се представя по-добре, както в миналото неведнъж съм правел в мачовете ни.

Имам спечелена титла от Шлема срещу Джокович, така че вярвам в себе си, когато е от другата страна на мрежата. Понякога обаче става наистина тежко и не си готов за неговото предизвикателство. Днешният случай беше точно такъв. Не можах да се справя с изпитанието пред себе си и ще се опитам да се поправя при следващия ни двубой" - завърши оптимистично изявлението на Медведев.

Източник: TennisMajors

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Днес загубих от най-добрия; не искам с Джокович да сме в една половина на АО Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook