Медведев докара Алиасим до безпомощност и намери място във финала на US Open!

от в 00:13 на 11.09.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев изнесе поредно великолепно представяне на Откритото първенство на САЩ и остави Феликс Оже-Алиасим без никакви шансове в техния двубой, за да го надиграе с рутинното 6:4 7:5 6:2 и така намери място в сблъсъка за титлата в Ню Йорк, където ще го очаква сблъсък с един измежду Новак Джокович и Александър Зверев, които тепърва ще излязат на централния корт.

Младокът показа обнадеждаващи признаци в самото начало, като печелеше с лекота подаванията си и съумяваше да диктува голяма част от точките чрез своя форхенд. Постепенно обаче московчанинът намери сили да вкара срещата в удобното за себе си русло, удължавайки значително разгираванията, а канадецът се пропука в седмия гейм и оттам насетне руснакът нямаше проблеми да спечели първия сет.

21-годишният състезател продължаваше да оказва много сериозна съпротива, докато вторият в света допусна някои нехарактерни грешки и изведнъж се оказа догонващ с 2:5 гейма. Впоследствие поставеният под номер 12 се доближи само на две точки от успеха в частта, само че бившят финалист повиши неимоверно своето ниво, което изправи Оже-Алиасим пред една своеобразна стена и се пропуска, след като пропусна два сетбола. Това повлия крайно негативно на дебютанта в тази фаза и неговата игра изцяло се разпадна, позволявайки на Медведев да се доближи максимално до триумфа.

Тези обстоятелства окончателно пречупиха младока, който просто не можеше да улучи очертанията на корта и сдададе подаването си на още два пъти, за да може шампионът от Монреал да намери заслужено място във втори "мейджър" финал за сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев докара Алиасим до безпомощност и намери място във финала на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook