Медведев: Григор може да победи всеки; ще имам шанс само ако играя най-добрия си тенис

от в 19:27 на 28.10.2022
Мирела Николова

Григор Димитров продължава с великолепното си представяне на тазседмичната надпревара във Виена и след като днес постигна трети пореден успех в турнира, надделявайки над Маркос Гирон след оспорвана битка до самия край, то през утрешния ден на нашето момче му предстои далеч по-сериозно изпитание в лицето на бившия водач в ранглистата и настоящ световен №4 Даниил Медведев.

За да достигне до сблъсък с най-добрия ни тенисист, шампионът от US Open 2021 надделя в последователни сетове над Яник Синер, не оставяйки каквито и да е шансове на младия италианец за успех. Минути след края на четвъртфиналната си среща топ поставеният даде кратко интервю, в което не спести суперлативите си по адрес на първата ни ракета, срещу когото води с 3:2 победи в досегашните им преки двубои.

"Григор не се различава по нищо от Синер - той е топ тенисист, може да победи всеки. Достигал е до третото място в световната ранглиста, също така е играл няколко пъти в полуфинали на турнири от Големия шлем. През тази година има известни колебания в резултатите си, но когато е във форма, той е невероятен играч, затова се надявам утре да покажа най-добрия си тенис, защото само така бих могъл да имам шанс да го победя", коментира Медведев.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Григор може да победи всеки; ще имам шанс само ако играя най-добрия си тенис Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | даниил медведев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook