Медведев и Рубльов бяха категорични и класираха Русия към финала на Дейвис Къп!

от в 16:31 на 04.12.2021
Диана Андреева

Отборът на Русия не допусна изненада и без никакви колебания надигра Германия, за да се класира към заключителния от Дейвис Къп 2021 етап. Руснаците, които безспорно са сред основните фаворити за спечелването на трофея още от самото начало, постигнаха два последователни успеха на сингъл, което изцяло обезсмисли двубоя между двете страни при каретата. Краят на битката дойде едва два часа след началото, изпращайки Медведев и компания към финала, където вече ги очакват Хърватия. 

Пръв на корта излезе Андрей Рубльов. В последните няколко дни световният номер пет показа повече от колеблива игра и поставяше страната си в неприятни ситуации, но днес тенисът му бе абсолютно безпогрешен и той не остави никакви шансове на своя противник Доминик Кьопфер. Кьопфер се предаде след едва 49 минути, като в хода на срещата той съумя да спечели само четири гейма, за да отстъпи с 6:4 6:0 и с това да допусне Русия да излезе напред в общия резултат - 1:0.

Даниил Медведев за пореден път не разочарова сънародниците си. Шампионът от US Open до момента не бе загубил нито един сет от началото на Финалите на Дейвис Къп, а днес той удължи положителната си серия. Световният номер две бе тестван от Ян-Ленард Щруф, но силите на неговия противник не достигнаха и в крайна сметка Медведев се поздрави с крайната победа - 6:4 6:4, а това означаваше и триумф за стратата му в полуфиналната фаза и място в заключителния етап. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев и Рубльов бяха категорични и класираха Русия към финала на Дейвис Къп! Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | даниил медведев | дейвис къп | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook