Медведев: Искам да докажа, че заслужавам да бъда на втора позиция в ранглистата

от в 09:38 на 24.03.2021
Диана Андреева

В продължение на повече от 15 години никой тенисист извън Голяма четворка - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, не бе достигал до топ две на световната ранглиста, но Даниил Медведев промени това преди няколко дни, задминавайки 20-кратния шампион от Големия шлем Надал. 

От тогава руснакът не е взимал участие в ATP събитие, защото се подготвяше за Мастърс 1000 надпреварата в Маями, която ще се състои през тези две седмици. Преди началото на събитието Медведев взе участие в пресконференция, а ето какво разкава той:

"Достигането ми до второ място в ранглистата би трябвало да създава напрежение в мен. Всъщност обаче това само ме мотивира повече. Искам да докажа, че съм заслужил тази позиция с усилията, които съм положил. Надявам се, че ще покажа страхотен тенис в Маями.

Разбира се, хубаво е да си първи поставен на такова престижно състезание. Искам да спечеля колкото се може повече мачове тук. Имам огромни очаквания от себе си и се надявам да ги оправдая. Външните фактори не ми влияят. Имам ясното усещане, че ако покажа убедителна игра, тогава никъде няма да се загубят шансовете ми за успех “, цитираха Медведев пресслужбата на АТП.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Искам да докажа, че заслужавам да бъда на втора позиция в ранглистата Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook