Медведев: Искаше ми се Джокович да играе, но правилата са напълно разбираеми

от в 18:32 на 27.08.2022
Мирела Николова

Както се и очакваше, Новак Джокович бе спрян от участие на втори турнир от Големия шлем за годината, след като заради отказа си да се ваксинира не бе допуснат да влезе на територията на САЩ, поради което ще пропусне тазгодишния US Open. Мнозина тенисисти се застъпиха за сърбина, заявявайки желанието си той да участва в последната "мейждър" надпреварата за сезона, но в крайна сметка правителството на Щатите така и не промени здравните разпоредби, според които всеки чуждестранен гражданин трябва да представи документ за премината ваксинация, за да влезе в страната.

След като през вчерашния ден рекордьорът по титли от Шлема Рафаел Надал изрази съжаление относно отсъствието на своя именит колега, като същевременно заяви как спортът е по-голям от всеки един играч и това не е краят на света. По-късно миналогодишният шампион в турнира и настоящ №1 Даниил Медведев също изрази мнението си по темата, като според него тенисът е бил ограбен от нов епизод на съперничеството между Ноле и Рафа, ала също така оправдава правилата, наложени от американското правителство.

"Искаше ми се Новак да играе тук. На Уимбълдън видяхме нагледно, че за него не е проблем липсата на игрова практика преди турнира. Той не взе участие в много надпревари през тази година, но въпреки това отиде на Уимбълдън и го спечели. Той е невероятен шампион. Съперничеството му с Рафа става все по-интересно и е наистина жалко, че Новак не може да бъде в Ню Йорк. Щяхме да станем свидетели на още една много интригуваща история за тениса. Обаче не ние, играчите, решаваме какво ще се случва. Става въпрос за правила, наложени от американското правителство, които са напълно разбираем", коментира руснакът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Искаше ми се Джокович да играе, но правилата са напълно разбираеми Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook