Медведев прекъсна черната си серия на клей с чудесен обрат на старта в Мадрид

от в 14:54 на 05.05.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев изкова чудесен обрат над световния №49 Алехандро Давидович Фокина и се поздрави с първата си победа на Мастърса в Мадрид в кариерата си. Руснакът изоставаше със сет и на няколко пъти губеше преднината си от пробив в хода на двубоя, но въпреки това съумя да достигне до крайната победа след 4:6 6:4 6:2 и така да си осигури място в осминафиналната фаза, където го очаква сблъсък с Кристиан Гарин.

В началните минути на срещата двамата тенисисти можеха да разчитат на солиден начален удар, който ги държеше далеч от неприятности и за тях не представляваше трудност да запазят паритета до 2:2. В петия гейм обаче първият сервис на Давидович Фокина тотално го напусна и той бе принуден да играе почти всички точки на второ подаване, което бе безмилостно атакувано от руснака. Именно тези остри ретури на Даниил му помогнаха да си спечели преимущество в разиграванията и да реализира пробив. Той обаче не трая дълго, тъй като множество неточности от ракетата на по-високоранкирания тенисист доведоха до заличаване на аванса и ново изравняване на геймовете – 3:3.

Въпреки че имаше цели 4 брейкбола в последвалите две противникови подавания, Медведев не успя да се възползва от тях и бе заставен да сервира за оставане в сета при 4:5. Тогава той допусна спад в представянето си, който се изрази в няколко непредизвикани грешки, пропуснали само с няколко сантиметра очертанията на корта и довели до края на откриващата част в полза на Фокина.

Вторият сет стартира оптимистично за световния №3, който умело бранеше половината си и демонстрираше стабилност както от основната линия, така и в близост до мрежата. Този подем в играта му резултира в осъществяването на брейк, който обаче скоро бе върнат след серия сгрешени бекхенди в шестия гейм. Медведев побърза да върне водачеството си в частта и подпомогнат от пропуските на съперника си, реализира нов пробив, с който направи решителна крачка към това да вкара двубоя в трети сет.

В него представителят на Русия притисна опонента си още в първия му сервис гейм, но Фокина успя да неутрализира опасността. Въпреки това обаче новите брейкболи не закъсняха и още в следващото подаване на испанеца Даниил осъществи пробив, който по-късно бе подплатен с още един, след който авансът на втория поставен набъбна до 5:1. Оттам насетне фаворитът в двубоя не позволи да се стигне до изненада и бивайки напълно безкомпромисен на начален удар, Медведев се поздрави със своята първа победа на Мастърса в Мадрид!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев прекъсна черната си серия на клей с чудесен обрат на старта в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | даниил медведев | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook