Медведев изригна срещу условията в ИУ: "Ще бъда толкова бавен, колкото е този корт"

от в 15:36 на 14.03.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев безспорно се намира в най-добрата си спортна форма от над година насам, като към момента руснакът има 16 поредни победи на сметката си, по време на които завоюва трофеите в Ротердам, в Доха и в Дубай, както и откри победоносно кампанията си на Мастърса в Индиън Уелс. Именно вторият мач на бившия шампион от US Open на състезанието в Калифорния, в който той надигра световния номер 85 Иля Ивашка в три сета, се превърна в широка тема на разговор, след като в хода на провеждането му Медведев неколкократно изказа своето недоволство към условията на игра в пустинния град.

Както е всеизвестно, настилката на корта в Индиън Уелс е доста по-бавна от типичната за хард, като навярно това и предизвика раздразнението на бившата първа ракета на планетата, който загуби втория сет и си взе почивка за тоалетна, при което се обърна към съдията на стола с думите: "Ще бъда толкова бавен, колкото е този корт, така че мога да използвам 25 минути (б.р. - позволеното време е 3 минути). Настилката е толкова бавна и затова аз ще се движа със същата скорост. Ще използвам времето си." - каза московчанинът.

Очаквано, не последва знак на одобрение от страна на Мохамед Лаяни, който посъветва третия поставен в схемата да "приеме" условията като професионалист, на което Медведев опонира с: "Не приемам това. Те казват на информационния лист, че това [Индиън Уелс] е хард корт. Това обаче не е твърда настилка." - продължи в критиките си световният номер 6, който все пак спази регламента и подпечата победата си с 6:2 3:6 6:1, в минутите след която написа на камерата "твърде бавно", а впоследствие сподели следното:

За всички не е лесно да се играе тук. Чувствам че има, така да го кажем, 10 играчи, които имат нужното качество за тези условия. Няма да кажа кои са, но те играят добре тук, защото имат нещо в играта си, което да им помогне. Извън тях, всички други изпитват затруднения. Можете да видите много мачове, в които единият от сетовете завършва при резултат 6:1, като го наблюдавате по телевизията и си казвате, че другият тенисист не играе толкова зле, просто няколко момента са определящи.

Не мога да кажа, че играх много по-добре в третата част, но просто успявах да не сбъркам в дългите разигравания, което беше от решаващо значение в ключовите ситуации. Да, не е лесно, но не е лесно за всички, така че ще продължа да се боря напред в турнира. - коментира в своята пресконференция Даниил Медведев, който в откриващия програмата двубой за днешния ден в Индиън Уелс ще се изправи за 13-и път в кариерата си срещу олимпийския шампион Александър Зверев, като всеки от двамата към момента има по 6 успеха на сметката си в съперничеството им.

Източник: Eurosport 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев изригна срещу условията в ИУ: "Ще бъда толкова бавен, колкото е този корт" Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервю | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook