Медведев към Джокович: Моля те, остани номер едно в ранглистата възможно най-дълго

от в 20:58 на 05.03.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев и Новак Джокович оформят едно от най-интригуващите съперничества в тениса през последните години, като в петък те излязоха един срещу друг за 14-и път. Като краен победител от мача излезе руснакът, чийто тенис бе близо до съвършенството, и сломи топ поставения в последователни сетове, нанасяйки му първо поражение за годината. С този си успех Медведев затвърди една повече от любопитна статистика, касаеща успеваемостта на московчанина в срещите му със сърбина в зависимост от позиция на Ноле в ранглистата.

Цифрите показват, че Медведев има много по-голям успех в преките им двубои, когато шампионът от Аустрелиън Оупън е №1 - тогава балансът му победи-загуби е 5-3. Значителна разлика обаче се наблюдава в мачовете, по време на които Джокович е лидер в класацията на АТР - в тези случаи руснакът няма нито една победа от шест изиграни мача.

"Да, видях тази налудничава статистика и си казах: "Моля те, Новак, остани номер едно в ранглистата колкото се може по-дълго". По всичко изглежда, че този вариант ме устройва значително повече", коментира с чувство за хумор Медведев по време на пресконференцията си след триумфа си в Дубай в събота.

"Ако не греша, след загубата си от Надал на миналогодишния Аустрелиън Оупън дълго време нямах победа над играч от топ 10. Въпреки това не спрях да вярвам във възможностите ми, защото преди това бях в серия от около 12 поредни успеха срещу тенисисти от първите десет в света. Поради тази причина подобни статистики нямат голямо значение за мен. Винаги можеш да ги промениш", добави още световният №7. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев към Джокович: Моля те, остани номер едно в ранглистата възможно най-дълго Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | дубай | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook