Медведев надви Фонини и жегата, за да се класира за четвъртфиналите в Токио!

от в 07:56 на 28.07.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев продължава да мечтае за Олимпийски медал, след като преодоля сериозната съпротива на Фабио Фонини, за да продължи към финалната осмица в Токио, където ще го очаква сблъсък с Пабло Кареньо Буста, който се намира в серия от седем поредни победи. Днес световният номер 2 имаше сериозни проблеми с жегата, а на моменти наистина даваше вид, че ще колабира всеки момент, но все пак руснакът показа изключителна воля за победа и затвори срещата с 6:2 3:6 6:2 в своя полза.

Началото бе повече от оптимистично за Медведев, докато италианецът избързваше в желанието си да бъде прекалено активен и бързо натрупа сериозен актив от непредизвикани грешки. Това улесни значително задачата на шампиона от ATP Cup, като съвсем скоро той вече бе взел на два пъти противниковото подаване и откриващият сет се лиши от всякаква интрига.

Изведнъж поставеният под номер 15 започна да чувства топката значително по-добре, което винаги е предпоставка за нещо специално от негова страна. Фонини буквално летеше по корта в следващите минути и надиграваше тотално опонента си, чиято енергия изглеждаше напълно на изчерпване. Ветеранът проби за 5:3 гейма, а впоследствие спаси началния си удар от 0:40 и изравни общия резултат.

Тъмните облаци над главата на фаворита се сгъстиха още повече, защото бившият член на топ 10 получи три поредни точки за пробив на старта на решителната част, само че този път бе ред на Медведев да се измъкне от въпросната ситуацията. Именно този епизод от сблъсъка сякаш се оказа един от най-важните за предстоящата развръзка, тъй като руснакът отново заигра с познатата доза самочувствие и не остави никакви шансове на съперника си до края.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев надви Фонини и жегата, за да се класира за четвъртфиналите в Токио! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | олимпиада | токио | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook