Медведев нанесе едно от най-тежките поражения в кариерата на Иснър и е финалист в Торонто!

от в 10:19 на 15.08.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев бе на косъм от отпадането в четвъртфиналния си двубой срещу Хуберт Хуркач и наглед се предполагаше, че ще има сериозни проблеми в срещата си с Джон Иснър, който се намираше във великолепна форма и изглеждаше готов да спечели втори пореден трофей, след като триумфира в Атланта. Топ поставеният обаче имаше съвсем други планове и тотално обезличи гиганта, за да се наложи с безкомпромисното 6:2 6:2 и така се класира за финала на Мастърса в Торонто, където го очаква сблъсък с Райли Опелка.

Иснър откри мача с уверено подаване, като нищо не предвещаваше случилото се впоследствие. Постепенно руснакът започна да посреща много далеч зад основната линия и така съумяваше да абсорбира мощта в началните удари на своя съперник. Първите точки за пробив дойдоха още в третия гейм, а световният номер 30 заби форхенда си в мрежата, извеждайки собственоръчно шампиона от ATP Cup напред в резултата.

Медведев продължаваше да влиза почти винаги в разигравания, което не водеше до нищо добро за ветерана, чиято агресия не водеше до никакви резултати и съвсем скоро видяхме нов брейк в актива на фаворита, който вече изцяло лиши откриващия сет от всякаква интрига.

Втората част стартира още по-необичайно, тъй като непоставеният състезател пропиля аванс от 40:0 в дебютното си заставане на сервис линията и така на практика загуби всякакви шансове за евентуален обрат. Световният номер две пък методично увеличаваше преднината си, докато отново не изгради аванс от 5:2 гейма, като съвсем скоро руснакът вече можеше да ликува с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев нанесе едно от най-тежките поражения в кариерата на Иснър и е финалист в Торонто! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | джон иснър | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook