Медведев: Невъзможно е да имаш психологическо предимство срещу Джокович

от в 11:18 на 08.11.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев и Новак Джокович изиграха един изключително качествен финал на Мастърса в Париж, като в крайна сметка световният номер едно взе реванш от руснака за поражението, което му бе нанесено в сблъсъка за трофея на US Open. Самият московчанин призна, че е очакал 21-кратният шампион от Шлема да бъде жаден за реванш и сподели какво ментално предизвикателство е да се изправиш срещу сърбина:

"Знаех, че Новак ще се опита да вземе своето отмъщение. Усещах как той иска да спечели на всяка цена, а именно това го прави такъв невероятен боец на корта. Положението беше абсолютно същото на тренировъчната ни сесия и мога да ви кажа, че 95 процента от елитните състезатели биха дали всичко от себе си, за да спечелят в демонстративен двубой, ако не са предупредени предварително, че всичко се прави за шоуто.

Ще ми трябва малко време да премисля случилото се в мача. Не мисля, че имаше някаква истинска точка на обрата, макар че можех да сервирам по-добре и определено бях надигран в най-важните моменти. Наистина е невъзможно да вземеш психологическо предимство над играч като Джокович, защото той е способен да се абстрахира от обстоятелствата и да продължи да играе по същия начин" - завърши световният номер две.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Невъзможно е да имаш психологическо предимство срещу Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook