Медведев отново бе тестван, но показа класата си и е 1/2-финалист в Хертогенбош

от в 21:28 на 10.06.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев трябваше да се потруди в дебютния си мач в Хертогенбош, след като 37-годишният Жил Симон му даде сериозен отпор, но все пак руснакът не допусна изненада. Днес топ поставеният отново не показа най-доброто си лице и му се наложи да прекара близо 2 часа на корта, за да сломи съпротивата на Иля Ивашка със 7:6(8) 6:4 и да се класира за полуфиналната фаза, като в битка за място в сблъсъка за титлата световният №2 ще се изправи срещу Адриан Манарино.

Срещата стартира с размяната на два рутинно спечелени гейма от сервиращите, след което последваха крайно неубедителни изяви от сервис линията за двамата, и така станахме свидетели на серия от 4 поредни пробива. Ивашка демонстрираше много агресивна игра и бе първият, който успя да достигне до сетбол, но веднага след това на помощ на руснака дойде неговият сервис, с който сетът бе вкаран в тайбрек. Там резултатът се развиваше изключително равностойно и никой не съумяваше да си спечели аванс в точките, но в края Медведев показа по-здрави нерви и се възползва от напрежението у съперника, за да запише откриващата част на своята сметка.

Ситуацията на корта не се промени и във втория сет, когато представителят на Беларус успяваше да остане конкурентен на първия поставен, но така и не достигаше до възможност да се откъсне в резултата. Ключовият момент дойде в десетия гейм, когато Медведев бе твърдо решен да нанесе решителния си удар и благодарение на отличното разпределяне на ударите си осъществи късен пробив, поставил точка на спора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев отново бе тестван, но показа класата си и е 1/2-финалист в Хертогенбош Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook