Медведев премина без никакви затруднения през Алкарас и е в трети кръг!

от в 18:50 на 01.07.2021
Петър Томов

Световният №2 Даниил Медведев записа шеста поредна победа на трева след като надделя в последователни сетове над Карлос Алкарас в среща от втория кръг на Уимбълдън. Руснакът беше по-добрият от двамата в продължението на целия двубой, за да се наложи с 6:4 6:1 6:2 над младата надежда на испанския тенис, а в опит да удължи победната си серия на седем успеха, той ще трябва да се справи с победителя от дуела между Марин Чилич и Бенжамен Бонзи

Медведев беше по-активният от двамата в откриващите минути на двубоя и заслужено се сдоби с пробив аванс във втория гейм. Алкарас успя да се противопостави успешно на московчанина в средата на сета и върна брейка за 4:5, но двойна грешка в най-сублимния момент на 18-годишния испанец позволи на Даниил да затвори сета след 38 минути игра.

Втората част бе доста по-проблематична за Алкарас, който не успя нито веднъж да си вземе подаването заради плахия си начален удар. За разлика от него, Медведев беше далеч по-постоянен и само миг невнимание в третия гейм спасиха младия испанец от геврека, завършвайки частта със само гейм на сметката си.

Световният №2 стартира по огледален начин и третата част и след по-малко от 15 минути игра водеше с 4:0! Даниил загуби едва точка на свое подаване до края на сета и на срещата, която продължи малко над час и половина. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев премина без никакви затруднения през Алкарас и е в трети кръг! Петър Томов
Теми:  
даниил медведев | карлос алкарас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook