Медведев разгроми Гаске и хвърли ръкавицата към останалите претенденти

от в 08:39 на 31.08.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев категорично е един от основните фаворити за титлата на US Open при мъжете и мнозина считат, че именно той е човекът с най-големи шансове да предотврати спечелването на "календарен шлем" от страна на Новак Джокович, имайки предвид отличните изяви на на руснака през американското лято, които го отведоха до титлата в Торонто и полуфиналите в Синсинати.

Световният номер две пък показа, че очакванията по никакъв начин не му тежат и изигра безупречен откриващ двубой в Ню Йорк, надделявайки над ветерана Ришар Гаске с 6:4 6:3 6:1 и така намери място във втория кръг на турнира, където го очаква сблъсък с коравия Доминик Кьопфер, а това ще бъде повторение на осминфинала им от преди два сезона, когато московчанинът триумфира в четири сета.

Двубоят започна равностойно и французинът за пореден път показа богатия си репертоар от удари, с които измъчваше сериозно неговия опонент. Вездесъщият сервис на втория поставен обаче работеше безотказно и му даваше спокойствие на посрещане, което в крайна сметка му помогна да осъществи пробив в последния възможен момент и да измъкне откриващия сет.

Втората част отново вървеше без изразено надмощие до 2:2, когато бившият финалист влезе в абсолютно безпогрешен режим и Гаске просто не можеше да намери начин да предолее отбраната му, докато Медведев методично увеличаваше преднината си и загуби само още два гейма до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев разгроми Гаске и хвърли ръкавицата към останалите претенденти Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | Обзори | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook