Медведев си спомни за загубата си от Григор в ИУ: Изпуснах голям аванс, а дори не играх зле

от в 18:25 на 13.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев категорично може да претендира, че играчът с най-добри резултати на твърди кортове през последните няколко години и единствено Новак Джокович се доближава статистически до него. Руснакът вече е завоювал 17 титли на тази повърхност, като през миналия месец спечели три поредни купи и неслучайно е считан за най-големия фаворит на Мастърса в Индиън Уелс. Бившият номер едно обаче засега може да се похвали единствено с достигане до осминафиналната фаза в Калифорния, когато през 2021-ва беше надигран от нашия Григор Димитров. Все пак световният номер 6 има всички причини да се чувства уверен, че ще подобри досегашното си върхово постижение в пустинята, а ето какво си спомни Медведев за въпросната си среща с първата ни ракета и с какви очаквания е за тазгодишния турнир:

"Смятам, че мога да спечеля всеки един турнир и съм длъжен да мисля по този начин. Дори на Ролан Гарос достигнах веднъж до четвъртфиналите и се представих много равностойно срещу Циципас, който тогава игра невероятно. Печелил съм множество различни титли, така че определено съм способен да триумфирам и в Индиън Уелс, ако запазя сегашната си добра форма. Ако обаче имам лош ден, то тук ще ми е много по-трудно да обърна нещата в своя полза и затова трябва да бъда непрекъснато в оптимална кондиция.

Спомням си как водех със сет и 4:1 гейма срещу Григор Димитров през 2021-ва и в крайна сметка загубих, макар че изобщо не играх лошо. В пустинята борбата е за всеки един гейм и трябваше да го науча по възможно най-неприятния начин, след като изгубих подобен аванс, но самият Григор игра великолепно и дори тогава очаквах да спечели турнира. В тези условия е наистина много трудно да задържаш сервиса си и винаги ставаме свидетели на много изненади, но титлата в Доха ми дава сериозна увереност, защото има много сходства между двете състезания. Бих казал, че кортовете се доближават като скорост повече до клей, отколкото до хард, но няма какво да направя по въпроса" - откровено заяви московчанинът.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев си спомни за загубата си от Григор в ИУ: Изпуснах голям аванс, а дори не играх зле Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | индиън уелс | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook