Медведев след края на серията си: Опитах всичко, но нямаше какво да направя срещу него

от в 07:59 на 20.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев трябваше да се раздели с поредицата си от 19 поредни победи, след като Карлос Алкарас не му остави никакви шансове на финала в Индиън Уелс, надигравайки го с категоричното 6:3 6:2 и така заслужено тийнейджърът се завърна на върха в подреждането на ATP. Самият Медведев пък нямаше намерение да бъде прекалено самокритичен към себе си и отчете по-скоро положителната страна на достигането си до сблъсъка за трофея, а ето и какво друго сподели руснакът в последвалата си пресконференция:

"Днес не успях да играя най-добрия си тенис, докато той се представи страхотно. Това се случва понякога в тениса. Мислех по въпроса и след победата си над Новак, когато аз показах отлична игра, но той беше далеч от най-високото си равнище и е съвсем нормално това понякога да се случва. Нямам обяснение защо се представих по този начин. Може да е заради неговите удари, а може и да е заради много силния вятър, защото той е много по-добър в подобни условия. Не мога да намеря реална причина за случилото се и невинаги това е възможно в тениса.

Разочарован съм от днешния резултат, но цялостно съм много щастлив да достигна до финала в Индиън Уелс, тъй като говорим за събитие, което все едно се провежда на клей кортове. Мисля, че никога не съм го казвал, но имам доста токсична връзка с този корт, която преминаваше през чувства на любов и омраза. Поради тази причина бих искал да благодаря на корта, с който взаимно си създадохме толкова много трудни моменти един на друг, ала въпреки всичко, то определено смятам да се завърна тук.

Истината е, че днес имах изключителен противник срещу себе си. Той сервира на много високо ниво и беше безупречен при изпълнението на волетата си. Опитах се да променя тактиката и да поставя известно напрежение върху него, но Карлос не ми даваше никакъв ритъм и не трепна в нито един момент. Резултатът не е от най-приятните, само че направих всичко възможно от тактическа гледна точка и не съжалявам за нищо. Иска ми се да се срещнем на по-бърза настилка, за да видим дали ще се представя по-добре. Не мисля, че съм подходил прекалено лежерно към мача и бях готов за битка, само че той направи някои страхотни къси топки и се отчете с висок брой завършващи удар, така че нямаше много какво да направя днес.

Алкарас е заслужен номер едно, защото е спечелил повече точки от всички останали през последните 52 седмици, а ранглистата работи точно по този начин. Да, вярно е, че Новак трябваше да пропусне немалко турнири, докато Рафа се контузи и нещата можеха да изглеждат различно, но това са единствено теории на вероятностите и мога само да поздравя Карлос, който освен това завърши миналия сезон под номер едно, което аз никога не съм правил и определено ще се радвам за в бъдеще да постигна.

В момента се чувствам отлично физически и психически, а и никога не бях достигал толкова далеч в този турнир, като тези обстоятелства ще ми позволят бързо да забравя загубата и да извлека позитивите от случилото се през последната седмица. Единствено съм разочарован от факта, че серията ми от 20 поредни победи приключи, но тя ми даде много голяма увереност и съм готов в Маями да стартирам нова поредица" - завърши Медведев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след края на серията си: Опитах всичко, но нямаше какво да направя срещу него Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook