Медведев след поражението: Ако играех като Корда, то щях да съм номер 700 в света

от в 09:18 на 21.01.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев стъпи на върха в световната ранглиста преди по-малко от година, само че короната се оказа тежка за руснака и неговото ниво оттогава насам просто не е същото. Бившият номер едно даде някои обнадеждаващи знаци с представянето си в първите два кръга на Аустрелиън Оупън, но вчера отново поледва необясним спад в изявите му и Себастиан Корда го разгроми в последователни сетове. Поражението пък означаваше, че Медведев ще се смъкне минимум до 12-тата позиция в класацията на ATP, но миналогодишният финалист в Мелбърн остава оптимистично настроен и отдаде случилото се повече на невероятното представяне на опонента си, отколкото на своята слаба форма:

"Трудно е да се изправи срещу подобен съперник. Днес Себастиан вероятно игра по-добре от обичайното си ниво. Възможно е и просто да е направил силна предсезонна подготовка и да запази това си равнище през цялата година, което със сигурност ще го вкара в топ 10 на света. Самият аз не се представих толкова лошо, но същевременно останах далеч от най-добрия си тенис.

Преди съумявах да печеля и такива мачове, но в момента ми липсва увереност. Истината е, че моят съперник почти не ми даде шансове. Той вземаше топката изключително рано и неговите отигравания непрекъснато профучаваха покрай мен. Много играчи се опитват да практикуват подобен тенис, но допускат множество грешки, докато Себастиан беше безупречен. Ако аз практикувах подобен тенис, то щях да бъда извън топ 700 на света. Играта му ми напомня за тази на Джокович.

През миналата година загубих множество оспорвани мачове срещу най-добрите в света и това ми се отразява в момента. Не съм забравил как да удрям топката, а и обикновено аз единствено контраатакувам, така че този аргумент отпада. В топ 30 всеки може да победи всеки. Е, в топ 10 тенисистите са малко по-постоянни и затова вече не съм част от тази група" - призна си чистосърдечно шампионът от US Open 2021-ва.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след поражението: Ако играех като Корда, то щях да съм номер 700 в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | даниил медведев | интервюта | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook