Медведев спря геройския рейд на ван де Зандшлуп и е първият полуфиналист на US Open!

от в 21:39 на 07.09.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев нямаше никакви проблеми в досегашните си срещи на турнира, но днес срещна сериозно препятствие в лицето на квалификанта Ботик ван де Зандшлуп, който нагледно показа защо е достигнал до този етап и затрудни максимално втория поставен, само че все пак класата на руснака взе връх в решителните мигове и той се наложи с крайното 6:3 6:0 4:6 7:5 и така вече е във финалната четворка на надпреварата, където ще срещне един измежду Карлос Алкарас и Феликс Оже-Алиасим.

Откриващата част започна по напълно очакван начин, като фаворитът напълно доминираше в продължителните размени и разчиташе безпроблемно сервиса на опонента си. Всичко това доведе до откъсване от 5:1 в полза на Медведев, само че нидерландецът показа желание за борба и намали изоставането си до 3:5. Това обаче подейства много отрезвяващо на московчанина, чието ниво отново се покачи неимоверно, за да може той да реализира серия от седем поредни гейма, която го изведе само на сет от победата.

Изведнъж ван де Зандшлуп показа далеч по-агресивно лице, което му донесе сериозно дивиденти. Световният номер 117 пласираше уинъри с лекота и видимо позицията на аутсайдер му се нравеше, докато Медведев показа първи признаци на колебание и квалификантът съумя да реализира пробив, който го отведе до спечелването на частта.

В четвъртия сет силите продължаваха да бъдат изключително изравнени, а от надмощието на бившия финалист нямаше и помен. Сервиращите пък не показваха никакви колебания в собствените си подавания и нидерландецът бе поставен пред задачата да доведе нещата до тайбрек, но точно тогава трепна решително и вторият поставен можеше да ликува с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев спря геройския рейд на ван де Зандшлуп и е първият полуфиналист на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | ботик ван де зандшулп | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook