Медведев взе последните 8 гейма срещу защитаващия шампион и завоюва титлата в Лос Кабос!

от в 06:37 на 07.08.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев стартира силно настоящия тенис сезон, като достигна финала на Аустрелиън Оупън, в който водеше с 2:0 сета срещу Рафаел Надал, но допусна пълен обрат и за втора поредна година трябваше да се задоволи с наградата за вицешампион. От този момент нататък руснакът видимо не беше същия човек на корта и нивото му спадна значително, ала това не му попречи да дебютира като световен номер едно в класацията на АТР.

В началото на клей надпреварите водачът в ранглистата трябваше да се подложи на операция по отстраняване на херния, която го извади за над месец от Тура, а впоследствие поради политически причини състезателите от Русия и Беларус не бяха допуснати до участие на Уимбълдън, което го ощети допълнително. Медведев си взе продължителна почивка, с която целеше да се подготви за американското турне поради факта, че след по-малко от месец ще трябва да брани титлата си от миналогодишното издание на US Open, а с нея и трона в световната ранглиста.

Световният номер едно избра да открие кампанията си в Северна Америка, като се включи на надпреварата в Лос Кабос, където за пореден път демонстрира, че се чувства отлично на твърди кортове и достигна финала, в който в опит да завоюва първа титла за годината срещна действащия шампион Камерън Нори. Сблъсъкът нагледно показа уменията на Медведев, когато не бива тормозен от странични фактори, и руснакът даде шансове на световния номер 12 само в първата част, преди да наложи пълна доминация и да се поздрави с 14-а титла в кариерата си - 7:5 6:0, като отличието се явява първи трофей за руснака както за сезона, така и от турнира в мексиканския град.

Началните минути от двубоя бяха белязани от безупречното сервиране на двамата финалисти, ала наглед неочаквано в петия гейм шампионът проля първа кръв след множество неточности и предаде подаването си. С това си действие предизвика поредица от брейкове, след като видяхме серия от грешки и в играта на световния номер едно, който обаче запази равнището си по-високо спрямо това на съперника и поведе убедително с 5:3.

Застанал на начален удар за спечелване на частта, претендентът поведе с 40:15 и всичко изглеждаше приключило, но неистов спад в представянето му и четири поредни грешки означаваха изравняване в резултата от страна на Нори. В идните минути се образува рана на играещата ръка на Медведев, който пожела медицински таймаут за отстраняването на кръвта и болката, след което отново бе на висота и посредством решителен пробив в 11-я гейм се доближи само на сет от титлата.

Втората част представляваше същински рецитал на твърди кортове от страна на световния първенец, който на бърза ръка, благодарение на доброто си придвижване по корта и безгрешност от основната линия, оползтвори възможностите си за пробив и се виждаше шампион при сет и 4:0. Нори падна духом и бе напълно обезкуражен към това да се бори, след като Медведев реализира пореден брейк и с осмия си последователен спечелен гейм стигна до победата, а с това и до титлата в Лос Кабос, с което даде сериозна заявка за успех по време на американското турне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев взе последните 8 гейма срещу защитаващия шампион и завоюва титлата в Лос Кабос! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | камерън нори | лос кабос

Коментари





Следвайте ни в Facebook