Медведев за крампите си: Всичко, за което мислех, беше да не се строполя на корта

от в 14:00 на 29.03.2021
Мирела Николова

Световният №2 Даниил Медведев определи вчерашния си успех над Алексей Попирин като „една от най-сладките победи“ в своята кариера, след като бе принуден да се справя с болезнени крампи през по-голямата част от третия сет, за да триумфира след 7:6(3) 6:7(7) 6:4.

"Мисля, че дори да спечеля финал от Големия шлем в три сета няма да изпитам толкова голямо щастие, каквото почувствах след мачбола днес“, каза Медведев в пресконференцията си след сблъсъка.

В края на третия сет 25-годишният руснак получи мъчителни мускулни схващания и едва успяваше да се движи по корта, а по изражението му личеше, че всяка една секунда на корта представлява истинско изпитание за него.

"Единственото нещо, за което си мислех, е да не падна, защото, ако това стане, надали щях да успея да се изправя отново. Имаше моменти, в които само исках да легна и да си кажа: "Добре, свърши", така че знаех, че не мога да си позволя да се свлека на корта."

"Накрая просто почти не можех да ходя. Краката ми не ме следваха. Не успявах да движа крака си и трябваше да запазя същата поза. Не бях в състояние да направя крачка, по-голяма от 10 сантиметра.“

"Със сигурност ще помня този мач дълго време, беше забавен по един или друг начин. За мен, разбира се, не за него", каза Медведев с иронична усмивка. „Знаете ли, забавното е, че трябваше да спечеля в два сета, и тогава не бихме говорили за нито едно от тези неща, но ето ни тук. Запомнящ се двубой, без съмнение."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за крампите си: Всичко, за което мислех, беше да не се строполя на корта Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook