Мегасблъсъци в събота: Джокович - Медведев и Циципас - Рубльов (програма)

от в 22:18 на 07.10.2022
Мирела Николова

Схемата на надпреварата от категория АТР 500 в Астана бе изпълнена със звездни участници, което от самото начало предвещаваше решителни битки, противопоставящи някои от най-добрите играчи в света в момента. Макар топ поставеният и световен №1 Карлос Алкарас да допусна изненадващо поражение още на старта, то останалите изявени фаворити за титлата са все още в турнира и в съботния ден ни предстои да станем свидетели на два изключително вълнуващи полуфинални сблъсъка. 

В първия от тях един срещу друг на корта ще се изправят Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, които до този момент имат изиграни общо 9 срещи помежду си. Балансът е в полза на гърка, който е излизал като победител в пет от въпросните двубои, но днес руският състезател ще има възможност да изравни резултата, а дали ще го стори, предстои да разберем в мача, стартиращ в 13:00 часа българско време.

След края на този мач пък кортът в Астана ще бъде окупиран от Даниил Медведев и Новак Джокович, които доскоро бяха в непрестанно преследване за лидерската позиция в ранглистата и допреди няколко месеца бе немислимо да се срещнат в друга фаза освен финалната. Сега обаче двамата се намират съответно на четвърта и седма позиция в класирането и днес ще излязат един срещу друг в спор за място в сблъсъка за титлата в казахстанския град. Досега те се срещали общо 10 пъти, като сърбинът води с 6:4 в преките им двубои. Предстоящият сблъсък помежду им се очаква да стартира не преди 15:00 часа българско време, като вие ще имате възможност да го проследите на живо на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Програмата за събота в Астана:

Централен корт (начало 13:00 часа):

1. Стефанос Циципас - Андрей Рубльов

2. Новак Джокович - Даниил Медведев

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мегасблъсъци в събота: Джокович - Медведев и Циципас - Рубльов (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | астана | даниил медведев | новак джокович | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook