Мертенс премина през Бенчич, Роджърс си уреди реванш с Барти

от в 12:30 на 13.02.2021
Петър Томов

Световната №16 Елизе Мертенс продължава към втората седмица на Откритото първенство на Австралия без загубен сет след като днес се наложи с 6:2, 6:1 над поставената под №11 Белинда Бенчич и си осигури среща с Каролина Мухова на осминафиналите на надпреварата. Белгийката, която започна сезона спечелвайки титлата в Gippsland Trophy успя да поддържа много високо ниво по време на целия мач и се поздрави с победата след малко над час игра.

Началният удар на Мертенс бе на висота от самото начало и тя загуби само 2 точки на свой сервис в първата част. Елизе успя да спечели подаването на съперничката си в 3-тия гейм, с което си осигури комфортен аванс в сета. Белгийката успя да реализира още един брейк в 7-мия гейм преди да затвори частта на свой сервис. 

Вторият сет започна с пробив в полза на първата ракета на Белгия, който веднага бе подплатен с гейм на нула. Бенчич успя да се разпише в 3-тия гейм, но със серия от 4 поредни гейма, Мертенс достигна до крайния успех, с което записа 8-ма поредна победа на австралийска земя през този сезон. 

В друга среща от третия кръг на Аустрелиън Оупън, 57-та в света Шелби Роджърс елиминира поставената под №21 Анет Контавейт след 6:4, 6:3. Срещата започна добре за естонката, която поведе с 4:1, с един пробив аванс. Тогава нещата се обърнаха в полза на американката, която записа уинъри в ключови моменти, за да навлезе в серия от 5 поредни гейма, с които успя да затвори частта.

Разковничето в срещата дойде в маратонския 3-ти гейм на втората част където Роджърс успя да спечели подаването на своята съперничка. До края на мача Контавейт не достигна до брейкбол, с който да се върне в срещата и в 9-тия гейм, при сервис на естонката, Шелби успя да запише още един брейк на сметката си, с който да приключи мача. В осминафиналите на АО, тя ще има възможност да вземе реванш от Световната №1 Ашли Барти, от която загуби на финала на Yarra Valley Classic преди една седмица. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мертенс премина през Бенчич, Роджърс си уреди реванш с Барти Петър Томов
Теми:  
australian open | анет контавейт | Аустрелиън Оупън | белинда бенчич | елизе мертенс | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook