Мертенс срази Пегула в трисетова битка; Тайхман с изненадващ успех над Гоф

от в 20:17 на 11.03.2021
Диана Андреева

Изненадата на днешния ден е отпадането на Кори Гоф. Американската тийнейджърка отстъпи в последователни сетова на световната номер 54 ЖилТейхман. Тейхман към момента безспорно има доста успешен сезон - след достигането до 1/4-финала в Мелбърн, тя се класира сред последните четири в Аделаида, а утре ще се бори за място в заключителния двубой в Дубай.

Интересно е да се отбележи, че двете тенисистки се срещат за трети път в историята на тениса, а всичките им мачове идват именно през тази година. В Мелбърн те се срещнаха не един, ами два пъти - на Australian Open и на Gippsland Trophy, като до момента Тайхман не бе печелила дори сет срещу тази си опонетка.

В друга среща от програмата в Дубай Елизе Мертенс бе далеч от най-добрата си игра, но все пак се справи с предстанящата се страхотно до момента Джесика Пегула и сложи край на участието й в турнира. Белгийката, която победи Виктория Томова по-рано през седмицата, се нуждаеше от почти три часа, за да се поздрави с успех след 5:7 7:5 6:0.

Двубоят бе напрегнат още от първите минути, а равностойната игра на двете тенисистки направи интригата в мача още по-голяма. Мертенс, която макар и да стартира много трудно, демонстрира страхотна психика - белгийката спаси три мачбола във втория сет, преди да поеме инициативата изцяло в свои ръце и в крайта сметка да се поздрави с успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мертенс срази Пегула в трисетова битка; Тайхман с изненадващ успех над Гоф Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | коко гоф | кори гоф | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook