Местен любимец изненада Нишикори и се класира за финал във Вашингтон

от в 10:55 на 08.08.2021
Диана Андреева

Маккензи Макдоналд продължава с чудесното си представяне на турнира от сериите АТП 500 в американската столица. В полуфиналната фаза той преодоля Кей Нишикори в три сета – 6:4 3:6 7:5, за да достигне до дебютен за него финал на такова ниво.

Срещата беше много равностойна, като малките детайли решиха изхода от нея. Първият сет започна отлично за американеца, който поведе с 3:1. Последва обаче лек спад и Нишикори успя да изравни до 3:3. Оттам насетне Маккензи стабилизира играта си и с още един пробив изпрати частта на сметката си.

Вторият сет беше съпътстван от пробиви, като и двамата играчи не бяха убедителни на сервис. Тук японецът показа по-здрави нерви и с четири поредни гейма успя да изравни резултата.

В третата част двамата тенисисти сервираха отлично и взимаха сравнително лесно своите подавания. Нишикори достигна до три възможности за пробив в два от геймовете, но точно тогава Макдоналд показваше най-добрата си игра и се задържаше в резултата. Със своята непримиримост в последния възможен момент американецът успя да пробие бившия номер 4 и да се поздрави с финал на домашния си турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Местен любимец изненада Нишикори и се класира за финал във Вашингтон Диана Андреева
Теми:  
макензи макдоналд | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook