Милман: Провеждането на Аустрелиън Оупън ми се струва немислимо

от в 14:11 на 09.10.2021
Калоян Соколов

Всички тенис фенове си спомняме колко трудно беше провеждането на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като играчите трябваше да прекарат пълна карантина в Мелбърн, за да могат да участват на турнира и някои от тях дори не можеха да отидат до тренировъчните кортове, превръщайки се в своеобразни заложници в своите хотелски стаи. Мнозина от австралийските състезатели пък не са се прибирали от цяла вечност у дома, тъй като правилата за новодошлите в страната остават все така строги и едно евентуално пътуване обратно е на практика невъзможно, ако искаш да останеш в оптимален турнирен ритъм.

Джон Милман също изказа притесненията си от предстоящите догодина надпревари в неговата държава и призна как изобщо не изпитва удоволствие от тениса в момента, защото просто иска да се прибере и да види своите близки, а ето какво още сподели втората ракета на Австралия пред Tennis World.org:

"Не се наслаждавам изобщо на играта. Не съм бил вкъщи повече от половин година и просто искам тази лудост да спре. Изобщо не съм оптимист за провеждането на Аустрелиън Оупън, имайки предвид 15-дневната строга карантина, която се изисква за участие. Повечето момчета по света няма да имат възможно изобщо да се докоснат до ракетите си по време на този период, което е немислимо преди състезание от Големия шлем. Да не отваряме темата за цените на полетите, които са изключително високи, защото много малко хора в момента имат право да пътуват до Австралия" - завърши Милман

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Милман: Провеждането на Аустрелиън Оупън ми се струва немислимо Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон милман | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook