Миналогодишната шампионка е аут: Мугуруса допусна обрат и се сбогува с турнира в Дубай!

от в 16:29 на 16.02.2022
Мирела Николова

От началото на сезона резултатите на Гарбине Мугуруса са далеч под нейните стандарти и тя така и не успява да постигне две последователни победи. Днес тя записа ново ранно отпадане още във втория кръг на WTA надпреварата в Дубай, където през миналата година вдигна трофея. Срещу себе си испанката имаше 24-годишната Вероника Кудерметова, която на старта елиминира Виктория Азаренка, а през днешния ден отново демонстрира страхотна игра и детронира Мугуруса след обрат с 3:6 6:4 6:4. Така рускинята продължава напред към четвъртфиналите, където я очаква екзекуторката на Елина Свитолина - Жил Тайхман.

Началото на срещата бе позитивно за световната №7, чиито мощни удари определяха темпото на игра в разиграванията и не позволяваха на Кудерметова да разгърне потенциала си, което стана причина за ранен пробив в сметката на Мугуруса и 3:0. Впоследствие рускинята се чувстваше все по-уверена на корта и съвсем скоро върна брейка, възползвайки се от моментния спад в концентрацията на противничката. Той обаче не продължи дълго и още в следващия гейм на ретур испанката побърза да си възвърне лидерството в резултата, осъществявайки нов пробив за 4:2, който този път ѝ бе напълно достатъчен, за да запише дебютната част срещу своето име.

Във втория сет и двете състезателки можеха да разчитат на началния си удар, който им предоставяше инициативата в отделните точки, а оттам насетне за всяка от тях не представляваше проблем да завърши разиграването в своя полза. Решителният момент дойде в десетия гейм, когато Мугуруса изпита колебания от сервис линията и бе незабавно наказана от представителката на Русия, чиито дълбоки ретури я изведоха до успеха в частта.

Третият сет протече по идентичен начин с предходния, тъй като паритетът се запази почти до самия край на частта. При 4:4 напрежението у Кудерметова взе връх и тя допусна серия от непредизвикани грешки, които я изправиха пред два скрити мачбола. Тогава обаче тя показа характер и след няколко отлично изградени акции от основната линия се измъкна невредима от затруднената ситуация. Това вдъхна необходимата увереност на рускинята и още в ответния противников сервис гейм тя достигна до мачбол, след който мачът бе пратен в историята.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миналогодишната шампионка е аут: Мугуруса допусна обрат и се сбогува с турнира в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
wta | вероника кудерметова | гарбине мугуруса | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook