Миша Зверев: При Рубльов липсва план "Б"; той просто се опитва да спука топката

от в 22:03 на 22.01.2022
Калоян Соколов

2022-ра не започва никак добре за Андрей Рубльов, който първоначално прекара коронавирус и не можа да се включи в руския отбор за ATP Cup, а днес световният номер шест беше тотално надигран от Марин Чилич в третия кръг на сблъсъка им от Аустрелиън Оупън и така 24-годишният играч ще трябва да почака още малко за първия си по-сериозен пробив в турнирите от Шлема.

Досега Рубльов никога не е преминавал фазата на четвъртфиналите в "мейджър" надпреварите, а според Миша Зверев това си има съответната причина. Ветеранът си позволи да отправи известна доза критики към своя колега, ползвайки трибуната си като тенис анализатор в телевизията. Същевременно Зверев вярва в бъдещите успехи на руския тенисист, но единствено при следните условия:

"Андрей не се е променил особено от юношеските си години. Помня времената, когато бяха съперници със Саша при подрастващите и веднага можеше да се забележи как брат ми притежава по-стабилна игра и се опитва да разнообразява ритъма с къси топки и дори излизания към мрежата. Рубльов пък удряше от форхенд през 95 процента от времето и буквално се опитваше да спука топката.

Той се стремеше да контролира играта със сила и скорост, което прави и в момента. Лошото е, че не се вижда никакъв резервен вариант при Рубльов и следва още по-силно удряне на топката, ако нещата не се получават. Рядко можем да го видим да промени нещо в движението на двубоите си и ще му е много трудно за в бъдеще, ако не измисли вариант "Б" в действията си.

Андрей може да проявява креативност, но първо трябва да повярва, че е способен да го прави постоянно в хода на своите мачове. Сигурен съм ,че той ще намери начин как да доразвие играта си, защото е много талантлив състезател и вероятно в даден момент ще спечели титла от Големия шлем" - сподели Миша пред Eurosport.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Миша Зверев: При Рубльов липсва план "Б"; той просто се опитва да спука топката Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | миша зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook