Младата украинка Ястремска нанесе тежка загуба на Мугуруса в Хуа Хин

от в 17:31 на 01.02.2019
Калоян Пламенов

Младата украинка Даяна Ястремска нанесе тежка загуба на испанката Гарбине Мугуруса и я надви след 7:6(5), 6:1 за час и 41 минути игра в среща от 1/4-финалите на турнира в Хуа Хин, Тайланд. 

Това е втора победа от две срещи за 47-ата ракета в световната ранглиста над испанката, след като тя я победи и на турнира в Люксембург през октомври месец миналата година и тогава също постигна чиста победа от два сета.

В първия сет Мугуруса проби още в началния гейм и дръпна с 3:1 гейма след задържане на пробива, но след това допусна пробивът да бъде върнат в шестия гейм. В седмия гейм Гарбине стигна отново до пробив, но той бе върнат още в следващия гейм.

В крайна сметка се стигна до тайбрек в който испанката спаси общо четири сетбола, а освен това спаси и още два в последния гейм от сета, и в крайна сметка се пропука при последната точка. 

Вторият сет бе доста лесен за Ястремска и след пробиви в първия, петия и седмия гейм тя стигна до успеха, а в спор за място на финала ще срещне полякинята Магда Линет. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младата украинка Ястремска нанесе тежка загуба на Мугуруса в Хуа Хин Калоян Пламенов
Теми:  
гарбине мугуруса | даяна ястремска | тенис | тенис новини | тенис турнир в хуа хин

Коментари





Следвайте ни в Facebook