Младежко фиаско: Загуби още на старта за Музети и Руне в Индиън Уелс

от в 01:32 на 09.10.2021
Владислав Риждов

Холгер Руне определено е една от изгряващите звезди в Тура през настоящия сезон. Дебютът на младока в Индиън Уелс обаче не се разви по позитивен за него начин, след като отстъпи още на старта пред Ернесто Ескобедо с 4:6 1:6.

Датчанинът започна по-уверено срещата и дори още в самото начало реализира брейк, за да поведе с 2:1. Ескобедо от своя страна бързо възстанови паритета в резултата, а в последвалите геймове двамата бяха напълно равностойни. В самия край на откриващата част представителят на домакините рязко вдигна темпото и губейки само точка в последните два гейма, поведе в общия резултат. През втората част световният номер 178, който записа две поредни победи в квалификациите, продължи да играе на върха на възможностите си. Само за няколко минути Ескобедо си осигури почти незаличим аванс от 4:0, пробивайки на два пъти сервиса на участващия с "уайлд кард" датчанин. До края силите на Руне му стигнаха само за почетен гейм, преди американецът да сложи точка на спора след само час и 11 минути на корта.

Друг от представителите на следващото поколение, Лоренцо Музети, също се сбогува рано с надпреварата. Италианецът, който не се радва на много положителни резултати напоследък, претърпя поражение от опитния Алберт Рамос-Виньолас с резултат 1:6 3:6.

Виньолас несъмнено бе по-добрият играч на корта в началото на срещата. Испанецът на бърза ръка спечели на сметката си първите пет гейма, правейки задачата на Музети непосилна за остатъка от частта. Италианецът все пак успя да избегне нулата срещу името си, ала това бе максимумът за него и така частта отиде за световния №48. Картината на корта не се промени много през втория сет. Виньолас беше по-дейният на корта и закономерно диктуваше събитията. Левичарят направи серия от девет поредни точки, която му донесе аванс от 4:1. Музети обаче не се предаде толкова лесно и намери начин да намали изоставането си, но бившият номер 17 не изпусна контрола и се поздрави с първа победа в Тура от края на месец август.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младежко фиаско: Загуби още на старта за Музети и Руне в Индиън Уелс Владислав Риждов
Теми:  
алберт рамос-виньолас | ернесто ескобедо | лоренцо музети | мастърс | обзор | тенис турнир в индиън уелс | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook