Младостта надви опита: Корда се оказа твърде силен за Мъри и е 1/2-финалист в Хихон!

от в 23:33 на 14.10.2022
Мартин Петков

Себастиан Корда открай време бива определян за един от най-големите таланти на следващото поколение, но за нещастие на американеца, формата му в последните месеци е далеч от добра и той така и не може да пробие напред в световната ранглиста, задържайки се в подножието на топ 50. Младежът не се слави особено с играта си в зала, ала пък за сметка на това през тази седмица на турнира в Хихон демонстрира сериозен напредък в представянето си и постигна изтощителен успех над бившия номер едно Анди Мъри в над двучасова битка - 6:4 1:6 6:1. Напред в състезанието за 47-ия в света предстои на първия си АТР полуфинал от април насам да се изправи срещу сензацията на турнира - Артур Риндеркнеш.

Още от самото начало на двубоя американецът загатна за огромния си потенциал, когато се чувства в оптимална кондиция и трупаше уинър след уинър на сметката си, за да поведе с два пробива аванс при 5:2. 3-кратният шампион от Шлема все пак наглед намери ритъма си и навакса част от своя пасив, ала Корда беше безпощаден при втория си опит да сервира за спечелване на откриващия сет и излезе напред в общия резултат.

Във втората част ставахме свидетели на типичните срещи за Мъри в последните години, при които той постоянно показваше пословичната си борбеност и често се поздравяваше с успех в продължителните размени от дъното на корта. Световният номер 47 имаше своите шансове и съумяваше да пресира подаването на противника при всеки удобен момент, но британецът освен че биваше хладнокръвен, демонстрира и клиничност в ключовите мигове, за да реализира два пробива, оказали му се предостатъчни впоследствие за изравняването на резултата в отделните сетове.

В решителната трета част младокът напомни за силните си минути на корта от началото на срещата, при което отново често оставяше с празни ръце бившия номер едно и се доближи максимално до крайния успех в мача, повеждайки с комфортното 4:0. Тогава Корда беше изправен пред изпитание да запази подаването си, както и стори в идните минути, като отрази брейкбол, който му вдъхна нужната увереност, за да сложи точка на спора в сблъсъка още при първата си възможност да сервира за победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта надви опита: Корда се оказа твърде силен за Мъри и е 1/2-финалист в Хихон! Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook