Младостта надви опита: Синер сломи съпротивата на Фонини в спектакъл за публиката в Рим!

от в 22:57 на 11.05.2022
Мирела Николова

Италианското дерби между Яник Синер и Фабио Фонини бе сред най-силно привличащите внимание през днешния ден и шоуто определено не разочарова. Двамата състезатели сътвориха истински тенис спектакъл за зрителите по трибуните, от който като краен победител излезе световният №13, оформил крайното 6:2 3:6 6:3. Така младият италианец си осигури участие в осминафиналната фаза на Мастърс надпреварата в Рим, където му предстои да премери сили с Филип Краинович.

Дебютният сет премина под пълния контрол на поставения тенисист, който налагаше изключително високо темпо на игра и същевременно се възползваше по отличен начин от честите неточности от страна на опонента, за да осъществи два пробива и да си осигури солидна преднина от 5:1. Впоследствие Фонини показа признаци на събуждане и успя да измъкне следващия си маратонски сервис гейм, спасявайки сетбол, но това далеч не бе достатъчно, тъй като веднага след това последва безметежно подаване на Синер, с което откриващата част бе пратена в историята.

Във втория сет опитният италианец значително стабилизира представянето си и двубоят се превърна в изключително вълнуващ спектакъл за зрителите. Фонини бе агресивен на ретур и се стремеше да поема инициативата в разиграванията, което веднага донесе очакваните резултати, и той се откъсна напред с пробив. Въпреки че допусна моментален рибрейк, световният №56 побърза да си възвърне лидерството и отново спечели противниковото подаване, след което разви преднината си до 5:2, а оттам насетне не срещна затруднения с това да затвори сета в своя полза.

Още от самото си начало решителната част предложи първокласен тенис и множество оспорвани разигравания, но не след дълго станахме свидетели на спад в нивото на по-нискоранкирания играч, довел до пробив аванс за Синер и 4:1. Все пак Фонини не се предаде и съумя да навакса изоставането благодарение на солидната си игра от основната линия, но незабавно след това отново изпита проблеми на собствен сервис, от които десетият поставен се възползва, за да се доближи само на гейм от победата, станала факт след безкомпромисно спечелено подаване на нула.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта надви опита: Синер сломи съпротивата на Фонини в спектакъл за публиката в Рим! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | рим | фабио фонини | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook