Монако: Възможен 1/4-финал Джокович - Алкарас; Циципас очаква друг бивш шампион

от в 19:45 на 08.04.2022
Калоян Соколов

Само два дни ни делят от началото на Мастърса в Монте Карло, а шоуто се очаква да бъде повече от впечатляващо, имайки предвид завръщането на световния номер едно Новак Джокович, който ще изиграе едва втория си турнир от началото на сезона. В Княжеството ще можем да наблюдаваме цели седем състезатели от световния топ 10, като също така ни предстои да разберем дали Карлос Алкарас ще пренесе страхотната си форма и на червени кортове, след като се закани да спечели Ролан Гарос, а нека с вас направо преминем към жребия.

Водач на схемата е световният номер едно Новак Джокович, който почива на старта и ще открие участието си с двубой срещу някой измежду Маркос Гирон и Алехандро Давидович Фокина. Първият поставен на пътя на сърбина пък е Роберто Баутиста Агут, чийто стил е крайно неудобен за Джокера и испанецът го победи на два пъти при последните им четири срещи, в които неизменно печелеше сет.

Впоследствие бихме могли да станем свидетели на суперсблъсък между Ноле и Карлос Алкарас, ако тийнейджърът се класира за фазата на четвъртфиналите. 18-годишният тенисист обаче първо ще трябва да преодолее Тейлър Фриц, което ще бъде крайно любопитна среща между двамата последни шампиони в сериите "Мастърс".

В същата половина място намери и Каспър Рууд, чието име вероятно ще чуваме все повече през идните седмица, защото норвежецът е един от най-класните клейкортъри и наглед получи удобен жребий. Финалистът от Маями е заобиколен от сериозна компания играчи, но повечето от тях не са в най-добрата си моментна кондиция, визирайки Аслан Карацев, Николоз Басилвшили и нашия Григор Димитров. На четвъртфиналите пък бихме могли да станем свидетели на поредната битка между Рууд и Камерън Нори през последните месеци, а досега неизменно световният номер 7 излиза победител в тези мачове.

Долната половина също предлага редица интригуващи сблъсъци и предстои да разберем дали Стефанос Циципас отново ще покаже най-добрата си форма по време на състезанията на червена настилка. Миналогодишният победител би могъл да премери сили с Фабио Фонини още в дебютния си двубой в Монако, а любопитна подробност е това, че италианецът спечели предпоследното издание на турнира и наглед се очертава интригуващо съревнование между бивши шампиони.

Ако преодолее съпротивата на Фонини, то гъркът навярно ще срещне друг италиански състезател, а именно крайно колебливия напоследък Лоренцо Сонего. Оттам насетне нещата стават сериозни, тъй като се задава пореден епизод на съперничеството между Циципас и Оже-Алиасим, като световният номер пет определено ще е крайно мотивиран да си върне за поражението във финала на надпреварата в Ротердам.

 Редно е да обърнем индивидуално внимание и на Андрей Рубльов, който през миналата година победи Рафаел Надал точно в Монте Карло, само че отстъпи на Циципас в спора за трофея. Сега руснакът може да си отмъсти на елина, ако двамата достигнат до полуфиналите. Тази задача няма да бъде никак лека за петия поставен, защото преди това за него предстоят изпитания от ранга на срещи с Яник Синер и Александър Зверев, не не бива да подценяваме и Стан Вавринка, за когото това ще е завръщане след едногодишно отсъствие в ATP Тура и ще е пределно мотивиран да отстрани всички вече изброени фаворити.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монако: Възможен 1/4-финал Джокович - Алкарас; Циципас очаква друг бивш шампион Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | григор димитров | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | монте карло | новак джокович | роберто баутиста агут | стефанос циципас | фабио фонини | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook