Монфис е новият шампион в Ротердам, пречупи Вавринка в трисетова битка

от в 18:29 на 17.02.2019
Калоян Пламенов

Французинът Гаел Монфис спечели турнира от ATP 500 в Ротердам, след като на финала надделя над считания за фаворит в битката швейцарец Стан Вавринка след 6:3, 1:6, 6:2.

Срещата между двамата приключи за час и 45 минути игра, а французинът прави най-силния старт в кариерата си, след като вече има два трофея на сметката си от началото на годината. Той спечели по-рано през сезона и трофея в Доха, а като цяло сезонът тепърва започва.

Титлата е осма в кариерата на френския тенисист, като не може да не се отбележи, че никога в кариерата си той не е печелил повече от един трофей на сезон. Сега само в рамките на два месеца той взима два. 

Това е трета победа за Гаел над Вавринка от общо шест мача, като статистиката между двамата вече е изравнена в преките срещи - 3 на 3 победи. Интересно е да се отбележи, че двамата са добри приятели извън корта.

В първия сет Монфис бе абсолютен господар и с пробиви в третия и деветия гейм стигна до аванс в резултата. Във втория сет обаче ролите се размениха и Вавринка контролираше случващото се на корта.

В него швейцарецът проби три пъти сервис гейма на своя противник - в първия, третия и седмия гейм. Така прати мача в трети сет. В третия сет обаче Монфис се върна към перфектната си игра и след пробиви в третия и седмия гейм стигна до успеха. 

Той е петият французин, който печели турнира след Жо-Вилфред Цонга, Микаел Льодра, Никола Ескюде и Седрик Пиолин. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис е новият шампион в Ротердам, пречупи Вавринка в трисетова битка Калоян Пламенов
Теми:  
гаел монфис | Стан Вавринка | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook