Монфис направи пълен обрат срещу Григор Димитров в Маями

от в 04:25 на 30.03.2016
Tennis.bg

Григор Димитров не успя да запише първо участие в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Маями. Гаел Монфис го победи след 6:7(5), 6:3, 6:3 за два часа и половина игра. Самият французин също бе отпадал три пъти в осминафиналите на това състезание, включително и миналата година. Въпреки отпадането си българският състезател ще запише прогрес с едно място в ранглистата и от понеделник ще бъде 27-и.

Димитров не записа нито един ас в мача и спечели едва 58% от разиграванията на първи сервис. Общо двамата направиха почти 90 непредизвикани грешки.

В първия сет Гришо спаси точка за пробив при 2:1, а на свой ред се възползва от двойни грешки на Монфис, за да вземе подаването му за 3:2. Монфис обаче реагира веднага и осъществи рибрейк след лошо изпълнение на Димитров в решителното разиграване - 3:3.

В деветия гейм Григор на два пъти можеше да вземе подаването на французина, но направи редица грешки и то от любимия форхенд. Все пак той съумя да поведе 5:4 и трябваше да сервира за сета. На бързо обаче се оказа в ситуация 0:40 след куп непредизвикани пропуски и Монфис изравни - 5:5.

Стигна се до тайбрек, в който Григор допусна двойна грешка и изостана 0:2. Историята се повтори още веднъж - Григор изравни за 2:2, но пак Монфис се откъсна 4:2. До края обаче Димитров реализира серия, в която спечели пет от следващите шест разигравания и затвори със 7:5 след малко над час на корта.

Григор стартира с много слаб гейм втория сет и бе пробит на 30. При 3:1 Монфис пропусна добра възможност да дръпне с втори. В шестия гейм Монфис се озова в ситуация 0:30 след продължително разиграване, което загуби на мрежата. Той обаче обърна по подобаващ начин, възползвайки се от поредица наивни изпълнения на българина. Гришо не само не върна пробива, но допусна втори такъв, позволявайки на Монфис да сервира първи в третия сет.

С началото на решителния сет Григор дочака поредица от непредизвикани грешки от форхенд на Монфис, за да пробие на нула. Подобно на предишни геймове Димитров допусна двойна грешка и се озова изоставащ за 0:30, а впоследствие и 0:40. Монфис реализира втория си шанс.

При 3:2 Монфис пропусна на три пъти да пробие в най-дългия гейм от мача, който продължи 13 минути. Гришо повтори това при 3:3 като изтърва ситуация 15:40.

Решителният момент дойде при 4:3, когато Монфис стигна сравнително лесно до пробив и с лекота приключи мача - 6:3.

В четвъртфиналите той ще играе с Кей Нишикори или Роберто Баутиста Агут.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монфис направи пълен обрат срещу Григор Димитров в Маями Tennis.bg
Теми:  
гаел монфис | григор димитров | маями | тенис | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook